Koda

"Kota, Kola, Kontiainen, Rontti, Lupsuttelija"

KEHITYS
KULUT 2018

belgianpaimenkoira/saksanpaimenkoira x australianpaimenkoira/suomenlapinkoira
syntynyt 8.2.2016
uros

Terveys » Kastroitiin piilokiveksen takia maaliskuussa 2017, mutta sitä ei koskaan löydetty, joten leikattiin vain normaalisti laskeutunut. Maha menee sekaisin siasta, mutta muuten ei ruoan kanssa ongelmia. Maaliskuussa 2018 kuvattu selkä ja kyynärät terveeksi, lonkat B/B tai C/C.

Harrastaminen » Omaksi iloksi harrastamme pääasiassa agilitya ja rally-tokoa. Kodan ihmisongelmien vuoksi tuskin tullaan koskaan kilpailemaan agilityssa, mutta ainakin rallyn alokasluokka olisi kiva käydä joskus korkkaamassa. Silloin tällöin tehdään myös esine-etsintää, hakua ja jälkeä sekä opetellaan erilaisia temppuja.

Suunnitelmissa olisi aloittaa omaksi iloksi myös vetolajeja (bikejoring, canicross, taakanveto) kunhan saisin varusteet hommattua ja jos Kodalla vain löytyy niihin innostusta. Vaeltaminen kiinnostaa myös, mutta ainakin toistaiseksi se taitaa pysyä vain ajatuksen tasolla.

Tarina » Omasta koirasta olin haaveillut jo monta vuotta ja alkaessani hakea Kannukseen minulla oli vihdoin mahdollisuus saada sellainen, oma koira kun oli oikeastaan aika tarpeellinenkin opiskeluissa. Vuonna 2015 pääsin peruskoulusta, mutta Kannukseen pääsin vain varasijalle, joten koira jäi saamatta. Päätin siis mennä kymppiluokalle nostamaan numeroita ja hakea seuraavana vuonna uudestaan.

Helmikuussa 2016 isä kertoi, että Ylivieskassa oli jollekin syntynyt belgi-sakemannipentuja. Hieman myöhemmin selvisi, että pennuissa olikin myös auspaita ja lapparia. Olin epävarma selviäisinkö tällaisen sekoituksen kanssa, mutta kävimme kuitenkin katsomassa pentuja ja se olikin sitten menoa. En edes tiennyt vielä pääsisinkö seuraavana syksynä Kannukseen, joten otin aika riskin varatessani yhden näistä pennuista itselleni, kun aiempaa koirakokemusta ei paljon ollut.

Maaliskuun lopussa luovutusikäinen Koda sitten muuttikin luoksemme ja on asunut täällä siitä asti. Kaikeksi onnekseni minut myös vihdoin hyväksyttiin Kannukseen, joten pystyin ottamaan Kodan kanssani asuntolaan asumaan ja koulussa on paljon asiansa osaavia opettajia, joilta on voinut pyytää neuvoja, jos koiran kanssa on tullut ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti