sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Tavoitteet vuodelle 2018

Vuosi lähenee loppuaan, joten nyt olisi varmaan hyvä aika miettiä tavoitteita ensi vuodelle. Kuluneen vuoden aikana on ollut ylä- ja alamäkiä niin koirajutuissa kuin henkilökohtaisessa elämässäkin, mutta pääsääntöisesti sanoisin tämän olleen melko hyvä vuosi. Toivon seuraavan vuoden olevan vielä edellistäkin parempi niin meille kuin myös teille kaikille.Ohjaaja tavoitteet vuodelle 2018
Suunnitelmallisuutta treeneihin. Tällä hetkellä meidän treenikuviot on luokkaa "menen treenaamaan silloin kun sattuu huvittamaan ja teen aina samoja juttuja". Minulla ei ole mikään kiire tai kamala hinku kisaamaan, joten sinänsä tämä ei haittaa mitään. Mutta olisihan se joskus kiva päästä kisakentille asti, joten pidemmän päälle tällainen ei ole toimivaa. Jatkossa yritän siis suunnitella treenimme paremmin ja treenien jälkeen kirjoitan ylös miten meni ja mitä teimme. Lisäksi yritän videoida treenejämme. 

Enemmän treenejä. Tähän pätee samat syyt kuin yllä olevaankin. Tällä hetkellä käymme treenamassa ehkä pari kertaa kuukaudessa, joten määrää pitää ihan ehdottomasti lisätä. Jos ei muuten niin edes sen takia, etten maksanut 50€ turhaan hallikortista.

Kärsivällisyyttä, rauhallisuutta ja johdonmukaisuutta. Minua vähänkin tuntevat ihmiset ovat varmasti huomanneet etten ole kovin kärsivällinen persoona ja tämä pätee oikeastaan ihan kaikkeen. Kärsimättömyys taas johtaa siihen, että ärsyynnyn todella helposti ja se ei ole mitään hiljaista kuultavaa. Luonnollisesti tämä sama toistuu myös koirajutuissa, erityisesti lenkkeillessä kun koira ei osaakaan lukea ajatuksiani tai tee juuri niin kuin sanon sillä samaisella sekunnilla. Kyllähän sen jälkikäteen aina tajuaa, ettei se koiralle raivoaminen mitään auta, mutta silloin on jo liian myöhäistä. Samoin uusia juttuja opeteltaessa hermostun herkästi, jos Koda ei tajuakaan heti mitä ajan takaa. Jotenkin itsellä vain on päässä ajatus, että se on paimenkoira, joten tottakai sen kuuluu tajuta aina heti mitä haluan. Vaikka eiköhän se vika ole ihan minussa itsessäni, kun en vielä osaa kunnolla. Ensi vuonna yritän siis kehittää itsehillintääni, ettei tulisi ainakaan siihen koiraan purettua pahaa mieltä, koska kyllähän tuollainen varmasti vaikuttaa suhteeseen. 

• Enemmän yhdessäoloa ja terveellisemmät elämäntavat. Etenkin nyt syksyllä koulu on tuntunut vievän ihan hirveästi aikaa ja olen jatkuvasti väsynyt. Tämä taas johtaa siihen, ettei oikein jaksa lenkkeillä koiran kanssa tai muutenkaan viettää sen kanssa aikaa, mikä on Kodan kannalta todella epäreilua. Elämäntavat saisi siis lähteä heti remonttiin, varsinkin syöminen. Olen oikeasti elänyt tämän syksyn käytännössä leivällä ja makaroonilla, joten siihen pitäisi saada vähän monipuolisuutta niin ehkä energiaakin olisi enemmän. 

• Blogin aktivoiminen. Blogi olisi tosiaan kiva saada aktivoitua. Erityisesti siksi, että täältä olisi sitten helppo seurata miten ollaan edistytty eri asioissa ja ylipäätään mitä ollaan milloinkin tehty. En kuitenkaan halua kirjoittamisesta liikaa paineita, joten vähintään yksi postaus viikossa kuulostaisi ihan toteutettavissa olevalta tavoitteelta. Nyt jos aletaan aktiivisemmin treenaamaankin niin on oikeasti jotain kirjoitettavaakin.

• Koulutuksissa, luennoilla ja leireillä käymistä. Tämän toteutuminen riippuu hyvin pitkälti rahatilanteestani, mikä ei ainakaan viime aikoina ole ollut erityisen hyvä. Enköhän minä vuoden aikana kuitenkin edes muutamassa tuollaisessa tule käymään. Vuoden alussa minun pitäisi vihdoin saada oma autokin, joten ei tarvitse kyydeistäkään huolehtia.

• Koirakulujen kirjaaminen. Tänä vuonna taisin tätä yrittää jo aloittaa, mutta se jäi kesken. Ensi vuonna yritän pitää koko vuoden tarkasti kirjaa koiraan menevistä kustannuksista niin näkee vähän kuinka kallista touhua tämä onkaan. Kodan tavoitteet vuodelle 2018
• Räyhääminen. Tämä olisi todella mukava saada kuriin. Ei välttämättä edes sille tasolle, että Koda pystyy kohtaamaan vieraan ihmisen ilman kauheaa huutoa ja hyökkimistä, mutta sentään niin ettei lenkillä tarvitse kulkea jatkuvasti silmät selässä ja koppa päässä. Tämän kanssa onkin tehty nyt jo paljon töitä ja edistystä on ihan ehdottomasti tullut. Torstain treeneissä (aiheena vastaehdollistaminen) olisiko mennyt n. 15min että sain sen kahden vieraan ihmisen luokse ihan siliteltäväksi asti ilman minkäännäköistä räyhäämistä. Noita samoja treenejä jatketaan kyllä sitten itsenäisesti lomankin jälkeen, jos saan koululta vapaaehtoisia avustajiksi. Kyllä me Kodasta vielä yhteiskuntakelpoinen saadaan. 

• Rally-toko alokasluokka. Virallisiin kisoihin tuskin ollaan menossa ainakaan vielä, mutta haluaisin saada rally-tokon alokasliikkeet kuntoon ja ehkä päästä hyväksytysti läpi jostain mölleistä. 

• Luustokuvaus. Helmikuussa Koda täyttää 2 vuotta ja silloin olisi tarkoitus kuvauttaa ainakin selkä, lonkat ja kyynärät. Pidetään siis peukut pystyssä, että Koda olisi niiltä osin terve ja pysyisi muutenkin terveenä läpi vuoden. 

• Häiriötreeniä ja luoksetulon vahvistamista. Näitä ihan ehdottomasti enemmän. Häiriöt nyt eivät niin suuri ongelma ole, mutta luoksetulo on nykyään sitä että koira tulee jos mitään mielenkiintoisempaa ei ole. Tähänkin meillä on kyllä käsky millä sen saa esim. hajultakin lähtemään, mutta olisi se kivaa (ja turvallisempaa), jos tulisi heti ensimmäisestä käskystä.


Nämä tavoitteet mielessä pitäen suunnataan vuoteen 2018. Toivotaan, että tavoitteet täyttyvät! Millaisia tavoitteita teillä on seuraavalle vuodelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti